امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
فواید نارنگی
از نظر طب سنتی طبع نارنگی سرد و تر است.
در منابع طب سنتی، مصلحی که برای اغلب میوهها مناسب دانسته شده، عسل بوده و نارنگی هم از این قاعده مستثنا نیست.
علاوه بر عسل، گلانگبین نیز مصلح نارنگی معرفی شده است.
کسانی که طبع بدن آنها سرد و خصوصا سرد و تر است، بهتر است که در مصرف نارنگی زیادهروی نکنند
و حتما پس از مصرف این میوه مصلح آن را نیز مصرف کنند
تا دچار مشکلاتی مثل سوزش معده و ترش کردن معده و افت فشار خون نشوند.
مفرح بوده و برای قلب مفید است.
حالت خفقان در سینه و تنگی نفس را برطرف می کند از اینرو در افراد دچار سرماخوردگی نیز توصیه می شود.
نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در استخوانبندی افراد موثر است.
کاهش تب یکی دیگر از خواص نارنگی برای سرماخوردگی است.
نارنگی دارای ویتامینهای A و B1 و B2 و C و پروتئین، چربی، قند و حاوی مقدار زیادی فسفر و کلسیم است.
به خاطر داشتن فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.
همچنین با داشتن مقدار زیادی ویتامین C و A برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان بسیار مفید است.
نارنگی به علت داشتن فسفر فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش میشود.
همچنین برای رفع بیاشتهایی و رفع گرمای بیش از حد بدن بسیار موثر است.
اگر از بیخوابی رنج میبرید و شبها نمیتوانید خواب راحت داشته باشید، متخصصین تغذیه به شما توصیه میکنند
که یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید. چرا که بوی آن باعث از بین رفتن استرس و ایجاد آرامش میشود.
نارنگی دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی اثر مثبت میگذارد.
نارنگی کم کننده تیزی و شدت ماده صفرا در خون است.
فقر ویتامین B6 باعث ایجاد افسردگی و تهوع میشود که این مشکل میتواند با خوردن مداوم نارنگی برطرف شود.
حرارت زائد کبد و معده را کم کرده وگرگرفتگی دوران یائسگی که عمدتا بدلیل خشکی نامحسوس پوست وانسداد منافذ پوستی است را بهبود نسبی می بخشد.
مرکبات و نارنگی عمدتا باعث افزایش ادرار می شوند لذا برای پاکسازی سیستم کلیوی وکمک به دفع شن ریزه های کوچک مفید است.
باعث برطرف شدن سوزشهای ناحیه تناسلی مخصوصا در خانمها که ممکن است به غلط تشخیص عفونت بر آنها گذاشته شود مفید است.
وجود مادهای به اسم نوبیلتین در آن به اثبات رسیده که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی میشود، بلکه ضد دیابت نوع ۲ و حتی ضد گرفتگی شریانهای بدن است.
همچنین این ماده از رسوب چربی در کبد، با ترکیب ژنهایی که درگیر سوزاندن چربی اضافی هستند جلوگیری میکند
و مانع از فعالیت ژنهای مسئول تولید چربی میشود.
یکی دیگر از خواص نارنگی، جلوگیری از ایجاد فشار خون است.
این میوه قند بالایی ندارد ولی به علت داشتن فیبر زیاد، به انجام صحیح فرآیند گوارش بسیار کمک میکند.
یکی از خواص نارنگی و به طور کلی مرکبات آلرژیک بودن آنها است. نارنگی ممکن است
در افراد حساس، ایجاد آلرژی کند که این آلرژی بهصورت بثورات پوستی، خارش بینی و سرفه ظاهر میشود.
زیادهروی در خوردن نارنگی در افرادی که ورم معده دارند باعث ایجاد نفخ و ناراحتیهای گوارشی میشود.
به علت اینکه پوست نارنگی به راحتی از آن جدا میشود، معمولا افراد در مصرف آن زیادهروی میکنند که این امر باعث ایجاد اسهال و اختلال در کارکرد روده میشود.
یکی دیگر از خواص نارنگی ترشی و اسیدی بودن آن است که مصرف زیاد آن باعث ایجاد آفت و زخم در دهان و زبان میشود.
خوردن بیش از حد نارنگی و همچنین بیکیفیت بودن آن باعث ایجاد بیماریهایی نظیر گاستریت، زخم، کولیت و انتتریت میشود.
نارنگی را به هیچ عنوان به همراه شیر گاو مصرف نکنید، زیرا باعث ایجاد دل درد میشود.
افرادی که بیماری دیابت دارند و از انسولین استفاده میکنند، حتما باید برای زمان
و میزان مصرف نارنگی در طول روز با پزشک متخصص خود مشاوره داشته باشند.
خانمهایی که بیماریهایی نظیر هپاتیت، ورم معده و اختلال روده دارند، بهتر است در دوران بارداری از نارنگی استفاده نکنند.
آشنایی با دیگر خواص نارنگی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نارنگی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با نارنگی
نارنگی یکی از میوه های درختی است که مانند پرتقال و گریپ فروت در تیره مرکبات دسته بندی می شود.
این میوه که در افغانستان با نام کینو شناخته می شود ، دارای طبعی سرد و تر می باشد
و در طب سنتی ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
نارنگی یا پرتقال ماندرین یکی از اعضای خانواده مرکبات است و به طور عمده در جنوب شرقی آسیا کشت می شود.
میوه نارنگی از پرتقال کوچک تر بوده، پوست آن به راحتی جدا می شود و مزه ی شیرین تری نسبت به پرتقال دارد.
طبع نارنگی سرد و تر می باشد. نارنگی نارس سبز رنگ و نارنگی رسیده نارنجی رنگ می باشد،
نارنگی دارای ویتامین های A، B1، B2، C و پروتئین، فیبر و مقدار زیادی فسفر، منیزیم و کلسیم و فلاونوئید ها می باشد.
خواص نارنگی برای کاهش خطر سکته مغزی
پتاسیم موجود در این میوه مانع از لخته شدن خون و بروز سکته قلبی می شود.
مطالعاتی که انجام گرفته نشان میدهد کسانی که بهصورت منظم نارنگی مصرف کنند نوزده درصد کمتر از سایر افراد دچار سکته مغزی می شوند.
خواص ضد سرطان
نارنگی برای جلوگیری از بیماری سرطان بسیار مفید می باشد چرا که دارای ویتامینهای مختلف و آنتیاکسیدان و ترکیباتی می باشد
که از جهش سلولی طبیعی و تکثیر سلولهای سرطانی پیشگیری می کند.
نارنگی دارای ترکیبات مختلفی مانند لیمونوئید است که بهگفته برخی از محققان برای جلوگیری از سرطان سینه بسیار مفید است.
نارنگی برای سلامت قلب
نارنگی برای سلامت قلب بسیار مفید می باشد چرا که از آسیبهای رادیکالهای آزاد و التهاب جلوگیری کرده
و خطر انسداد عروق و آترواسکلروز را کاهش میدهد و باعث بهبود جریان خون میشود.
خاصیت آنتیاکسیدانی موجود در این میوه به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
همچنین برای تنظیم فشار خون به پتاسیم نیاز دارید که در نارنگی یافت میشود.
خواص نارنگی برای پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی
ویتامین سی موجود در این میوه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده
و از بروز بیماریهای مختلف مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا جلوگیری می کند.
همچنین دمنوش نعناع و نارنگی دارای خواص ضد ویروسی قوی بوده و برای درمان آنفلونزا مفید می باشد.
ویتامین C که در نارنگی موجود است نیز سیستم ایمنی بدن شما را بهبود خواهد بخشید.
با استفاده از نارنگی، احتمال ابتلا به بیماری های مختلفی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، تب و سایر علائم کاهش می یابد.
بنابراین اگر می خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آن است.
خواص نارنگی برای سلامت چشم
ویتامین سی و آ موجود در این میوه برای سلامت چشم ضروری می باشد
و از بروز مشکلات چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری میکند.
خواص نارنگی برای درمان کم خونی
نارنگی به دلیل داشتن ویتامین سی و فولات، جذب آهن در بدن را زیاد کرده و کم خونی را درمان می کند.
نارنگی منبع خوبی از ویتامین های B مانند فولات می باشد که در دوران بارداری
برای سلامت زن باردار مفید بوده و خطر تولد نوزاد با وزن پایین را کاهش می دهد.
فولات برای سلامت جنین هم مفید می باشد و از نقایص لوله عصبی و کم خونی در نوزاد جلوگیری می کند.
خواص نارنگی خشک
برخی از محققان دانشگاه غربی اونتاریو معتقدند که نارنگی خشک منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است.
این عنصر باعث سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود.
بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی در بدن خود مانند دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.
نارنگی خشک حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری کند.
مطالعه ای بر روی بیش از ۶۹ هزار نفر انجام شده است.
نتیجه این بود افرادی که نارنگی خشک مصرف می کنند،
۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.
اگر می خواهید وزن بدن خود را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی خشک یکی از بهترین انتخاب ها است،
زیرا این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است.
علاوه بر آن، نارنگی خشک حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند،
هورمونی است که می تواند باعث استرس شود و می تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند.
نارنگی خشک شامل یک ترکیب به نام لیمونویید است.
طبق گفته برخی از محققان در کره، این ترکیب لیمونویید ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سینه جلوگیری کند
اما لطفاً توجه کنید که این تحقیق روی حیوان انجام شده است
و هنوز کشف نشده است که آیا به عنوان نتیجه ای مشابه انسان عمل می کند یا خیر.
نارنگی خشک یکی از میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.
ثابت شده است که این ترکیب برای ماهیچه ها مفید است، چون رشد و بهبود ماهیچه ها را تقویت می کند.
بنابراین این میوه دوست خوبی برای همه کسانی خواهد بود که فعالیت های ورزشی را دوست دارند.
خواص نارنگی برای کرونا
نارنگی مقادیر بالایی ویتامین C دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.
همچنین دمنوش نعناع و نارنگی دارای خواص ضد ویروسی قوی بوده و برای درمان آنفلونزا مفید می باشد.
به دلیل داتشن ویتامین ث و همچجنین تقویت سیستم ایمنی بدن و ضد ویروس بودن برای پیشگیری و درمان کرونا توصیه می شود.
خواص نارنگی برای کبد
در طب سنتی آمده است که میوه نارنگی برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند میتواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد
چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتا کریپتوکسانتین» است.
خوشبختانه نارنگی برای این بیماران نوعی سلاح است. به عقیده متخصصان برخی از مرکبات و بخصوص نارنگی
برای مقابله با برخی سرطانها مانند سرطان کبد بسیار مؤثر است. آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند
میتواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتاکریپتوگزاانتین» است.
نارنگی همچنین میزان زیادی «لیمونن» دارد که اثرات ضدسرطانی داشته و همچنین به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک میکند.
این میوه خوشمزه نوعی مکمل برای درمانهای سنتی سرطان محسوب میشود.
خواص نارنگی برای مردان
به دلیل اینکه بیماریهای قلبی در آقایان بیشتر است، خوردن میوههای دارای رنگ روشن بهنفع آنها است.
محققان ترکیبات آنتیاکســـیدانی را در پرتقال و در سایر میوههای زرد رنگ یافتهاند
که در مبارزه با بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی و آرتریت سودمندهستند.